Fellángolt az erőszak

Terrorveszély: ha Törökországban nyaral, jobb, ha tudja...

Terrortámadások veszélyére figyelmeztetett az isztambuli rendőrség.

2015.07.27 21:45MTI

Terrortámadások veszélyére figyelmeztette levélben az isztambuli rendőrség az északnyugat-törökországi város intézményeit és vállalatait - írta hétfőn a Hürriyet című török napilap.

A Szíriával és Irakkal szomszédos Törökországban a közelmúltban ismét fellángolt az erőszak. Múlt hétfőn az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges iszlamista szervezetnek tulajdonított merényletben 32 ember halt meg és száznál többen sebesültek meg a szíriai határnál fekvő Surucban.

"Az isztambuli rendőrség olyan értesülést kapott, amely szerint terrorszervezetek merényletet készülnek elkövetni a török nagyváros tömegközlekedési eszközein" - áll a rendőrség levelében.

A rendőrség figyelmeztetett, hogy vállalatok, közintézmények és egyes zsúfolt helyek is terrortámadások célpontjaivá válhatnak. A levél fokozott óvatosságra szólította fel az állampolgárokat.

A török hatóságok nagyszabású műveletet indítottak pénteken a terrorszervezet ellen: a török légierő az Iszlám Állam szíriai és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szakadár kurd szervezet észak-iraki állásait is bombázta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.