Tragédia

Ölt a mozgólépcső Kínában

Beszakadt a fém fedőlap egy kínai bevásárlóközpont mozgólépcsőjének tetején, amint a lépcsőről lelépett egy vásárló. A nő még el tudta lökni magától kisfiát, de ő maga életét vesztette.

2015.07.27 07:53MTI

A Hupej tartományi Csingcsou város áruházának kamerái által rögzített felvételen jól látszik, hogy a harminc éves nő kétéves kisfiával egyedül utazott a mozgólépcsőn, amikor az eset történt és a lelépéskor három áruházi dolgozó hölgy is ott állt a közelben.

A kisfiút egyikük még meg tudta ragadni, de a padlózat alá eső nő kezét már nem sikerült elkapniuk. A mentők négy órán át dolgoztak, mire az áldozat holttestét ki tudták szabadítani.

Meg nem nevezett források a vuhani esti újságnak azt nyilatkozták, hogy a balesetet vélhetően emberi mulasztás okozta, a fedőlapot a karbantartást követően nem rögzítették megfelelően. Az áruház egyelőre nem adott ki közleményt a történtekkel kapcsolatban.

A South China Morning Post című hongkongi lap az áruházi videót drámaiságára hivatkozva, az olvasók védelmében nem közölte, csupán négy filmkockát adott közre.

Sanghajban tavaly 12 ember megsérült, amikor a metró egyik mozgólépcsője hirtelen hátramenetbe váltott. 2011-ben Pekingben indult meg váratlanul az ellenkező irányba egy mozgólépcső a földalatti egyik állomásán; egy 13 éves fiú meghalt, 30-an megsérültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.