Illegális bevándorlás

Rasszista indíttatású volt a menekültek elleni támadás Bécsújhelyen

Csütörtök késő este a város utcáján hét menekültet lőttek meg - halált nem okozó - airsoft fegyverrel egy elhaladó személygépkocsiból.

2015.07.26 22:29MTI

Rasszista indíttatású volt a menekültek elleni támadás Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) - derült ki a gyanúsítottak vallomásából. Az ügyészség indítványozta a négy feltételezett elkövető előzetes letartóztatását.

Csütörtök késő este a város utcáján hét menekültet lőttek meg - halált nem okozó - airsoft fegyverrel egy elhaladó személygépkocsiból. Az eset a menekülteknek ideiglenes szállást adó Arena Nova csarnok közelében történt. A migránsokat sürgősségi osztályon látták el.

A négy gyanúsított valószínűleg előző éjjel rálőtt egy motorosra is, aki azonban sértetlen maradt.

A gyanúsítottak 18 és 20 év közöttiek, az ügyészég közlése szerint az áldozataikat tudatosan választották ki. Az autót, amely az egyikük nagyszülőjének tulajdona, azért kérték kölcsön, hogy "menekültekre vadásszanak". Elmondták továbbá, hogy egyúttal az airsoft fegyverek hatását akarták kipróbálni embereken is.

A gyanúsítottak vallomása szerint a menekültek elleni gyűlölet és a menekültpolitikával kapcsolatos elégedetlenség motiválta őket tettük elkövetésére - mondta Erich Habitzl az ügyészség szóvivője. A kihallgatás során a fiatalok elmondták, hogy zavarja őket a sok menekült, azzal pedig, hogy a városban is kialakítottak befogadóközpontot, a probléma még közvetlenebbül érinti őket. A fiatalok a kihallgatás alatt megbánást tanúsítottak.

Az ügyész súlyos testi sértés elkövetése miatt kezdeményezte előzetes letartóztatásba vételüket. A fiatalokat akár három évre is ítélhetik.

Az alsó-ausztriai Arena Nova csarnokban június közepe óta 250 menekültet szállásolnak el, a tervek szerint egészen augusztus végig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.