Nagy szerencséjük volt

250 méteres zuhanást élt túl három hegymászó Ausztriában

Kétszázötven métert zuhant Ausztria legmagasabb hegycsúcsáról, a Grossglocknerről három hegymászó, egyikük könnyebb, ketten súlyos sérülésekkel, de szerencsére élve megúszták az esetet.

2015.07.24 14:17MTI
Wikipedia/Michieliosios

A három férfi biztosító kötéllel egymáshoz rögzítve mászott. Az egyikük, egy 43 éves német férfi megcsúszott és magával sodorta két társát, egy 38 éves német és egy 39 éves ausztriai hegymászót. A férfiak éppen ereszkedés után voltak és a Grossgockner keleti felén található 40 fokos meredeket, részben fagyos mellékcsúcsot akarták megmászni. A zuhanás közben a 43 éves férfi jégcsákánnyal próbált megkapaszkodni, sikertelenül.

Egyikük segítséget tudott hívni, így már 3500 méteren elsősegélyben tudták őket részesíteni. A hegyimentők mentőhelikopterekkel kettejüket a tiroli Lienz kórházba szállították. Egyikük hátsérülést szenvedett, őt a salzburgi Zell am See-nél található baleseti kórházba vitték.

A Grossglockner 3798 méter magas, Tirol és Karintia tartományok határán fekszik és Ausztria legmagasabb hegycsúcsa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.