Fegyverek

Izraeli biztonsági erők megöltek egy palesztin fiatalt

Egy palesztin fiatal Ciszjordániában belehalt az izraeli biztonsági erőkkel való összecsapás során szerzett sérüléseibe.

2015.07.22 15:53MTI

Az izraeli katonai rádió értesülése szerint a huszonegy éves Mohammed Alavneát a Dzsenín melletti Brukin faluban az izraeli katonák mellkason lőtték az éjszakai zavargások idején.

Az összecsapás azért tört ki, mert az izraeli biztonságiak körözött palesztinokat próbáltak őrizetbe venni a faluban. A palesztin fiatal kórházba szállítását követően halt bele sebeibe.

A hadsereg állítása szerint "nem halálos lövedékkel" próbálták oszlatni a tüntetőket.

Az izraeli katonai és rendőri egységek időről időre a Palesztin Hatóság ellenőrzése alá tartozó területeken is végrehajtanak őrizetbe vételeket rendbontással vagy terrorszervezethez tartozással vádolt palesztinok ellen, általában az éjjeli órákban.

A palesztinok elítélik, s korlátozott önkormányzati jogaik megsértésének tekintik ezt a Ciszjordániában bevett gyakorlatot.

Az izraeli hadsereg azt állította, hogy vizsgálatot indít a megölt palesztin fiatal ügyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.