A varsói repülőtér felett

Kis híján drónnal ütközött a Lufthansa gépe

Kis híján egy drónnal ütközött össze a Lufthansa német légitársaság utasszállító repülőgépe hétfő délután a varsói repülőtér felett.

2015.07.21 14:39MTI
Forrás: YouTube

A lengyel rádió a légi balesetekkel foglalkozó The Aviation Herald hírportál tájékoztatására hivatkozva jelentette: a Lufthansa Münchenből Varsóba tartó 195 Embraer gépének pilótái leszállás közben észrevették, hogy tőlük mintegy 100 méterre egy kisméretű drón repül. Az esetről azonnal tájékoztatták a lengyel légiirányítókat.

A német pilóták "igazán veszélyesnek" minősítették az incidenst, megjegyezve, hogy Varsónak "jobban kellene gondoskodnia légterének biztonságáról".

Mikolaj Karpinski, a Lengyel Légiközlekedési Ügynökség (PAZP) szóvivője a TVN24 lengyel hírtelevíziónak nyilatkozva azt állította, hogy a lengyel légiirányítók "minden tőlük telhetőt megtettek, és másfelé irányították a gépet".

Elmondta, hogy a PAZP az ügy miatt a rendőrséghez fordult, amely már keresi a drón ismeretlen tulajdonosát, akit büntetőeljárás esetén a légi közlekedésben okozott veszély miatt 8 évig terjedő szabadságvesztés fenyeget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.