Görög adósság

Ki tudják fizetni a béreket és nyugdíjakat Görögországban

A görög pénzügyminisztérium cáfolta szerdán azt a sajtóértesülést, miszerint fizetési ígérvények kibocsátására készül, hogy ki tudja fizetni a béreket és nyugdíjakat.

2015.07.08 11:23MTI

Meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Katimerini című liberális görög napilap azt írta: a költségvetési hivatal készpénzt helyettesítő fizetési ígérvények, úgynevezett IOU-k kibocsátását készíti elő, hogy ki tudják fizetni a közalkalmazottak bérét és a nyugdíjakat július végén, ha nem sikerül megállapodásra jutni a nemzetközi hitelezőkkel.

"A cikk minden alapot nélkülöz. Az ilyen beszámolók az ország ellen irányulnak és veszélyesek egy olyan pillanatban, amikor sorsfordító ponthoz érkeztek a tárgyalások a hitelező partnerekkel" - hangsúlyozta a pénzügyminisztérium szerdán kiadott közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.