Fiatalok, öregek

Lövöldözés a nápolyi zöldségpiacon

Egy férfi meghalt, egy másik súlyosan megsebesült a nápolyi nagybani zöldségpiacon kedden történt lövöldözésben.

2015.07.07 16:45MTI

Egyelőre ismeretlen tettes nyitott tüzet a két férfira a nápolyi Volla nagybani zöldségpiacán. Az elkövető elmenekült a helyszínről.

A lövedékek által eltalált 23 éves fiatalember a kórházba szállítás közben meghalt. Társát a lövések a mellkasán találták el, állapota súlyos. A rendőrség első információi szerint az elkövető a lövöldözés előtti nap vitába keveredett a két férfival.

A délolasz városban gyakori a nyílt utcán való fegyverhasználat. A hatóságok egy Nápoly belvárosában levő épületben a napokban tartott házkutatás során jelentős mennyiségű fegyverre és lőszerre találtak. Így derült ki, hogy a lakóház tetőteraszán "lőtér" működött: a camorra helyi bűnszervezet fiatal tagjai itt gyakorolták a célbalövést. A tetőn sorakozó parabolaantennákat és a tetőre letett üdítős dobozokat lőtték szitává.

Május közepén egy nápolyi férfi egy családi veszekedés közepette négy embert lőtt le, közöttük saját feleségét, szomszédját és a helyszínre siető rendőröket is.

A helyi sajtó felmérései szerint a mintegy egymillió lakosú Nápolyban 5700 a bejelentett fegyverek száma. Ennek kétszeresére becsülik az engedély nélkül tartott, a feketepiacon beszerzett fegyverek számát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.