Heten meghaltak

Tévedésből Bagdadra dobott le bombát egy iraki repülőgép, hét halott

A Szuhoj típusú gép bombája - egyelőre nem ismert technikai okból - "beragadt", majd a légitámaszpontra való visszatérés közben, a főváros al-Dzsadida negyede felett kioldódott, és eltalált több házat.

2015.07.06 14:40MTI

Tévedésből egy bagdadi lakónegyedre dobott le egy bombát hétfőn az iraki hadsereg egyik repülőgépe, és legalább hét ember halálát okozta - közölték biztonsági és egészségügyi források az iraki fővárosban.

A biztonsági szolgálatok egyik tábornoka közleményt adott ki az esetről. Egy rendőrségi tisztségviselő 12 halálos áldozatról tud, akik között három gyerek és két nő is van. Meg nem nevezett két forrás beszámolója szerint a sebesültek száma 25. A szóban forgó Szuhoj egy bevetésen vett részt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai ellen.

Az iraki hadsereg az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció harci gépeivel szövetségben támadja rendszeresen a dzsihadistákat, akiknek a kezén van már Irak nyugati és északi részének zöme.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.