Természet

Trópusi vihar söpör végig a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigetek északi részén végigsöprő trópusi vihart kísérő áradások és földcsuszamlások miatt hétfőn a hatóságok hajózási tilalmat rendeltek el, számos repülőjáratot töröltek és sok iskolában szünetel a tanítás.

2015.07.06 07:46MTI
You Tube screenshot

Az Egay névre keresztelt trópusi vihar lassan vonul végig a térségen, a széllökések elérik az óránkénti száz kilométeres sebességet. Négyszáz kilométeres sugarú körzetben várhatók heves esőzések. A vihar miatt 14 körzetben adtak ki riasztást a Fülöp-szigetek legnagyobb szigetén, Luzonon.

Alexander Pama, a nemzeti katasztrófavédelmi hatóságok igazgatója bejelentette, hogy megtiltották a hajózást és a halászatot az északi területeken, mivel a vihar várhatóan négyméteres hullámokat korbácsol. Készenlétbe helyezték a katonáságot arra az esetre, ha evakuálásokra lesz szükség.

A Fülöp-szigetek térségén évente átlagosan húsz tájfun söpör végig. Két évvel ezelőtt minden idők legpusztítóbb vihara csapott le a szigetországra, mintegy 6300 ember halt meg és ezren tűntek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.