Összesen 25 halott

Imádkozás közben robbantották fel az al-kaidásokat

A dzsihadista an-Nuszra Front egyik vezetője is meghalt a szíriai Idlíb tartományban elkövetett pénteken robbantásban. A halottak száma összesen huszonöt.

2015.07.04 08:47MTI

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnya, az an-Nuszra Front 25 tagja halt meg pénteken egy egyelőre ismeretlen eredetű robbanásban, amely az észak-szíriai Ariha város egyik mecsetében következett be - adta hírül az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A szíriai ellenzékhez közel álló, nagy-britanniai központú emigráns szervezet jelentése szerint tartani lehet attól, hogy a halálos áldozatok száma még tovább emelkedik, miután a robbanásnak - amely a muzulmán böjti hónapot, a ramadánt megszakító ima idején következett be - több tucat sebesültje is van, főleg helyi civilek.

Az emigráns szervezet közleménye szerint a dzsihadista an-Nuszra Front egyik vezetője is meghalt az Idlíb tartománybeli robbanásban, amelynek eredetét egyelőre nem tudták megállapítani.

Az észak-szíriai Idlíb tartomány legnagyobb részét jelenleg lázadó szervezetek ellenőrzik, amelyeknek sikerült kiűzniük a tartománybeli utolsó támaszpontjaikról is a Bassár el-Aszad elnökhöz hű kormányerőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.