Jó lesz mindez még a nehezebb időkre

Egy idős német bácsi világháborús tankot tartott a pincében

A német rendőrség Schleswig-Holstein tartományban egy házkutatás során működő(!) második világháborús tankra bukkant. És sok más kincsre is.

2015.07.03 12:23ma.hu
anp

A harckocsi egy 78 éves férfi pincéjében állt. A polgármester elmondása szerint a férfi évekkel ezelőtt még hókotróként is használta a harci járművet.

A rendőrség azért tartott házkutatást, mert a férfi esetében felmerült a gyanú, hogy engedély nélküli fegyvereket és más eszközöket tart a villájában. Később valóban találtak fegyvereket a házban, valamint egy 1943-es Panther (párduc) tankot is, tudósított a Süddeutsche Zeitung. Ráadásként egy torpedó és egyéb más fegyverek is horogra akadtak. A tankot egy speciális eszköz segítségével mozgatták fel a pincéből a házon át a kocsifeljáróig a hadsereg katonái. A tank hatástalanítva volt.

A polgármester nem lepődött meg az megtalált eszközökön. „Van, aki gőzmozdonyt tart otthon, van aki tankot.”

A tank a heikendorfi ház előtt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.