Fülöp-szigetek

Elsüllyedt egy komphajó a viharos tengeren: több mint 30 halott

Folynak a mentési munkálatok, eddig többtucatnyi túlélőt sikerült kimenteni a vízből, akik a felborult hajótestbe kapaszkodtak.

2015.07.02 11:22MTI

Elsüllyedt egy komphajó 173 emberrel a fedélzetén csütörtökön a viharos időjárás miatt a Fülöp-szigetek partjainál, az első hivatalos információk szerint legkevesebb harminchárman meghaltak.

A Kim Nirvana vízi jármű a délkelet-ázsiai ország középső részén lévő Ormoc városából tartott a Camotes-szigeteken lévő Pilar településre. A parti őrség első beszámolói szerint a komphajó néhány perccel az indulás után, Ormoc kikötőjétől alig egy kilométerre süllyedt el.

Ciraco Tolibao, a helyi katasztrófa-elhárítás egyik munkatársa elmondta, hogy folynak a mentési munkálatok, eddig többtucatnyi túlélőt sikerült kimenteni a vízből, akik a felborult hajótestbe kapaszkodtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.