Terror

Dzsihádista vérengzés a Sínai félszigeten - sok halott

Számos helyen egyszerre indítottak támadást dzsihadisták a Sínai-félsziget északkeleti részén az egyiptomi biztonsági erők ellen; első jelentések szerint a szerda reggel óta zajló harcokban eddig legkevesebb 11 katona, és 22 szélsőséges vesztette életét.

2015.07.01 11:19MTI

A hadsereg szóvivője, Mohamed Szamír közleménye szerint mintegy hetven fegyveres a Gázai övezettel szomszédos térségben egyszerre öt katonai ellenőrzőpontot rohant le. Szamír szerint a kormányerők végeztek 22 terroristával és megsemmisítettek három, légvédelmi rakétákkal felszerelt terepjárót.

Sajtóértesülések szerint a gázai határon fekvő Rafah városban, és a közeli Sejk-Zuveid településen a szélsőségesek egyebek mellett RPG típusú rakétavetőkkel lőtték az ellenőrzőpontokat. A kormányerők Apache típusú katonai helikopterei legalább 50 terroristával végeztek.

A vérengzés egy nappal követi a 2013. júliusáig hatalmon lévő Mohamed Murszi iszlamista elnök megbuktatásának második évfordulóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.