Terrorveszély

Több személyt vettek őrieztbe Olaszországban az Iszlám Állam támogatásáért

Az olasz Lombardiában és Toszkánában tíz személyt vettek őrizetbe szerdán az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista fegyvereseinek támogatásáért. A tavaly az IÁ-hoz csatlakozott olasz nő rokonairól van szó.

2015.07.01 10:15MTI

Öt olasz, négy albán és egy kanadai állampolgárt vett őrizetbe az olasz rendőrség terrorizmus ellenes nyomozóigazgatósága (Digos). A hatóságok szerint a két családhoz tartozó gyanúsítottak készen álltak arra, hogy Szíriába utazzanak és belépjenek az IÁ soraiba.

Az őrizetbe vett személyek Maria Giulia Sergio olasz és albán rokonságának tagjai. Közöttük vannak a fiatal olasz nő szülei és lánytestvére. A 28 éves Maria Giulia Sergio először egy marokkói, majd egy Olaszországban élő albán férfihez ment feleségül. Áttért az iszlám vallásra és felvette a Fatima nevet. Második férjével és albán anyósával tavaly szeptemberben Szíriába utazott, ahol az IÁ dzsihadista fegyvereseihez csatlakozott. Azóta családjával és férjének szintén Olaszországban élő rokonaival interneten keresztül tartotta a kapcsolatot. A Digos folyamatosan ellenőrzés alatt tartotta az Olaszország és Szíria közötti online üzenetváltást.

Egy másik rendőrségi akcióban Rómában őrizetbe vettek két marokkói állampolgárt szintén terrorizmus vádjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.