Mindig nagy csodálója volt

Obama interjút készített David Attenborough-val

A beszélgetést több nemzetközi csatorna, így a BBC is műsorára tűzte vasárnap este.

2015.06.29 09:52MTI

Az elnök a május 8-án a Fehér Házban rögzített beszélgetés közben elmondta, mindig nagy csodálója volt Attenborough-nak.

A klímaváltozás Obama hátralévő elnöki idejének egyik legfontosabb kérdése. "Nem cselekszünk olyan gyorsan, amennyire kellene.

A világ ökoszisztémái mind összefüggnek egymással, ezt jórészt az ön műsoraiból és munkáiból tudom" - fogalmazott az elnök, aki kiemelte, hogy ha csak egy ország jár a helyes úton, és a többi nem, akkor nem oldódik meg a probléma.

Attenborough egyetértett azzal, hogy "a megoldásnak globálisnak kell lennie".Obama azt kérdezte a tudóstól, "lehetséges-e kezelni ezeket a problémákat", mire Attenborough hangsúlyozta, mennyire fontos a megújuló forrásokból származó energia előállítása és tárolása, erre kell módszereket találni.

A 89 éves kutató, a néhai Richard Attenborough színész-filmrendező testvére hatvan éve készít televíziós dokumentumfilmeket.

A BBC a természettudományos tévés ismeretterjesztés keresztapjának nevezte őt. Obama azt is említette a műsorban, hogy a gyerekek "környezettudatosabbak, mint a felnőttek", és lányaira, a 16 éves Maliára és a 13 éves Sashára hivatkozott, akik "sosem vonják kétségbe a klímaváltozásról szóló tudományos eredményeket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.