Baleset az USA-ban

Lakóházra zuhant egy kisrepülő, az utasok meghaltak

Lakóházra zuhant egy kisrepülőgép vasárnap este az Egyesült Államok keleti partján fekvő Plainville-ben, a gép három utasa életét vesztette.

2015.06.29 08:54MTI

A szövetségi légügyi hatóság adatai szerint a Beechcraft Be36 típusú gép a Pennsylvania állambeli Lancaster repülőteréről tartott Massachusetts államba. Út közben azonban elromlott a motorja.

A keleti parton fekvő Bostontól délnyugatra, Plainville egyik kétszintes lakóházába csapódott, amely kigyulladt. Az épület lakói otthon tartózkodtak, de sikerült élve kimenekülniük. A lángokat a tűzoltóknak csak három órai küzdelem árán sikerült megfékezniük.

A balesetről közölt fényképeken látható az épület, továbbá a repülőgép elszenesedett szárnya és függőleges vezérsíkja. Egy férfi elmondta, hogy éppen húst sütögetett kertjében, amikor furcsa motorzaj ütötte meg a fülét. Felnézett és egy repülőgépet látott, majd becsapódás zaját hallotta, a levegőbe pedig füstoszlop emelkedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.