Tűz ütött ki

Több százan megégtek egy tajvani viziparkban

Kétszáznál többen sérültek meg - közülük nyolcvanan súlyosan -, amikor tűz ütött ki a tajvani főváros közelében lévő viziparkban szombaton. Vigyázat, iszonyatot keltő képi tartalom!

2015.06.28 09:07MTI

A lángok egy színpadon csaptak fel, ahogy mintegy ezer ember hallgatott egy zenés műsort.

A tüzet feltehetően az okozta, hogy a felhevült fényszóróktól kigyulladt a nézőkre hintett színes festékpor - közölte Hszinpej (New Taipei City) tűzoltóságának egyik szóvivője. Kétszázöt embert szállítottak kórházba, 81 sérült állapota súlyos.

A helyi televízióban látni lehetett a lángoló színpadot, és a fürdőruhába öltözött, színes por borította menekülő tömeget.

Médiaértesülések szerint több áldozat testfelületének több mint 40 százaléka megégett.

A tűzoltóság illetékesei elmondták, hogy a mentők nagyon nehezen tudták megközelíteni a szerencsétlenség színhelyét, sokakat hordágyon kellett elszállítani. A lángokat sikerült gyorsan megfékezni.

Eric Chu, Hszinpej polgármestere bocsánatot kért a balesetért, és újságírók előtt kijelentette: elrendelte a szórakoztatópark azonnali bezárást és szigorú vizsgálat megindítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.