Horror

Tunéziai mészárlás: egy brit nyaraló lefilmezte a lövöldözést

A lány születésnapját ünnepelte a pár, éppen a strandon nyújtóztak, mikor megkezdődött a mészárlás. Azon szerencsések közé tartoznak, akik el tudtak menekülni, végül a fiú az erkélyről kamerázta az eseményeket.

2015.06.27 15:48ma.hu

A 21 éves Matthew Kenyon és barátnője, a szintén 21 éves Diane Darlington együtt nyaraltak Tunéziában. A parton voltak, mikor a terrortámadás megkezdődött, bezárkóztak a hotelszobájukba és eltorlaszolták az ajtót. A fiúnak az erkélyről sikerült felvennie, ahogy a turisták menekülni próbálnak.

Fotó: screenshot

A legújabb beszámolók szerint a merénylő gumicsónakon érkezett az Imperial Marhaba és a Szoviva üdülők melletti strandra, egy napernyő alól Kalasnyikov gépkarabélyt húzott elő, és tüzet nyitottak a fövenyen pihenő turistákra.

A parti lövöldözés után behatolt az Imperial Marhabába, ahol folytatta a vérengzést. Tunézia miniszterelnökének péntek éjjeli közlése szerint a halálos áldozatok többsége brit, a többi német, valamint belga, tunéziai, francia és más állampolgár.

A teljes lista még nem ismeretes. A helyi áldozatok alacsonyabb száma szakértők szerint azzal magyarázható, hogy a muzulmán böjti hónap, a ramadán ideje alatt a muszlimok nem járnak strandra. A biztonsági erők lelőtték a támadót.

Ugyanezen a napon, ugyanebben az időben Franciaország és Kuvait is hasonló támadás célpontjává vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.