Mészárlás Tunéziában

Félnek a magyarok Tunéziában

A legtöbben megszakítják nyaralásukat és hazaindulnak onnan, ahol pénteken 39, zömében külföldi nyaralót öltek meg terroristák.

2015.06.27 15:12ma.hu

Több száz magyar pihen Tunéziában, ahol pénteken 39, zömében külföldi nyaralót öltek meg terroristák. Az M1 Híradónak az afrikai országból éjszaka hazaérkezett turisták azt mondták, a kint lévők közül többen is úgy döntöttek, hogy a tervezettnél hamarabb hazajönnek.

Sírva ölelte magához rokonait egy magyar turista Ferihegyen, miután hazaérkezett Tunéziából. Selmeci Sándor, aki néhány kilométerre volt a támadás helyszínétől arról beszélt, hogy éppen a parton voltak, amikor arra lettek figyelmesek, hogy az emberek pánikszerűen rohangálnak. Ők csak órákkal később tudták, meg, mi történt pontosan.
 
A férfi felesége több magyar turistával is beszélt, akik azt mondták, félnek, a szállodát sem merik elhagyni.

Sokaknak csak a napokban kezdődik a tunéziai nyaralása. A legtöbb utazási iroda felajánlja a lehetőséget, hogy akik most nem akarnak utazni, azok választhatnak más úti célt, vagy egy későbbi időpontra halaszthatják az utazást.

A Külügyminisztérium nem javasolja a tunéziai utazást. Aki most is az országban van és szeretne hazajönni, annak konzuli segítséget ad a tárca.

A brit és a német turistairodák már elkezdték a nyaralók hazaszállítását Tunéziából. Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők szövetségének alelnöke azt mondta, amíg nem kerül a nem javasolt úti célok közé az ország, a magyar irodák továbbra is elviszik az üdülőhelyekre az utasokat.

A több tucat brit, német és belga turista életét kioltó merényletnek két elkövetője volt. Turistának álcázták magukat, egyikük napernyő mögül húzta elő a korábban ott elrejtett Kalasnyikov géppisztolyt. Szemtanuk elmondása szerint a medencénél és a strandon gyakorlatilag vaktában kezdtek lövöldözni, fegyvereiket többször újratöltötték.

Az egyik elkövetőt a rendőrség a helyszínen lelőtte. Később kiderült, hogy egy bombát is erősített a testére, amit már nem sikerült működésbe hoznia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.