Merénylet egy mecset ellen

Hajtóvadászatot indítottak az emírségbeli hatóságok

Legkevesebb tizennyolc gyanúsítottat vettek őrizetbe a kuvaiti hatóságok szombaton az előző napi öngyilkos merénylet után.

2015.06.27 12:29MTI

A kuvaitvárosi asz-Szádik mecset ellen a pénteki ima idején hajtották végre ismeretlen tettesek a merényletet. A kuvaiti belügyminisztérium tájékoztatása szerint a támadásban 27-en meghaltak és 202-en megsebesültek.

A támadást az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet vállalta magára egy közleményben. Az al-Arabíja hírügynökség beszámolója szerint a hatóságok országos razziát indítottak, az őrizetbe vételekre ezt követően került sor.

A kuvaiti főváros egyik forgalmas negyedében álló mecsetbe a közel-keleti ország síita vallású kisebbsége jár. Kuvait 1,3 milliós lakosságának mintegy harmada síita vallású. Egy szemtanú elmondása szerint a támadás idején mintegy kétezer hívő tartózkodott a mecsetben.

A pénteki imákat a muzulmán böjti hónap, a ramadán ideje alatt a szokásosnál is többen látogatják.

Korábban az Iszlám Állam a szomszédos Szaúd-Arábiában is hajtott végre robbantásos merényleteket síita mecsetekben, de Kuvaitban ez volt az első ilyen eset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.