Antrax

Újabb külföldre küldött élő lépfene-baktérium nyomára bukkantak

Korábban egy amerikai katonai laboratórium véletlenül élő lépfene-baktériumot (antraxot) küldött szét kilenc magánlaboratóriumba az Egyesült Államokban, egy adag pedig Dél-Koreába került egy amerikai támaszpontra.

2015.05.29 22:15MTI

Ahogy korábban a ma.hu megírta, az anyagot kutatás céljából postázták az illetékes helyekre, ám inaktív baktériumokat kellett volna tartalmazniuk.

Amennyiben az újabb eset hitelessége bebizonyosodik, akkor az arra utal, hogy szélesebb körű problémáról van szó - vélik a név nélkül nyilatkozó illetékesek.

A Pentagon elzárkózott a kommentálástól, mondván, hogy "folyik a vizsgálat, várjuk, mi lesz az eredménye".

Az Ausztráliába került adagról keveset tudni, még azt sem, hogy kinek küldték. A szállítmányt azután ellenőrizték, hogy az előzmények kiderültek.

A lépfene (antrax) egyes formáiban magas halálozási aránnyal járó fertőző betegség, amelyet a Bacillus Anthracis nevű baktérium okoz.

A hidegháború idején több országban is előállítottak antraxot biológiai fegyverként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.