Ukrán válság

Katonai mentőautóra lőttek a szakadárok

Oroszbarát kelet-ukrajnai szakadárok automata fegyverekkel rálőttek hétfőn az ukrán fegyveres erők egy mentőautójára Luhanszk megyében, az orosz határ közelében; egy katona életét vesztette egy másikat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

2015.05.26 11:39MTI

A mentőautó elleni támadás Sztanicja Luhanszka körzetében, a frontvonalnak az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött oldalán történt. Hennagyij Moszkal Luhanszk megyei kormányzó szavai szerint a mentőautóra annak ellenére lőttek rá, hogy azon jól látható jelzés volt, miszerint az egy egészségügyi jármű. A kormányzó hozzáfűzte, hogy az államhatárnak ottani szakaszán gyakran szivárognak át Oroszországból diverziós, felderítő csoportok. A szakadárok aknákat telepítenek az utakon, és egyéb diverziós cselekményeket hajtanak végre. Eddig már két katonai jármű robbant fel a térségben amiatt, hogy aknára hajtott.

A kijevi hadműveleti parancsnokság közben kedden azt jelentette, hogy előző éjjel a frontvonal számos pontján tűz alá vették az ukrán katonák állásait.

Donyeck környékén számos települést vettek tüzérségi tűz alá. Luhanszktól keletre háromszor nyitottak tüzet harckocsikkal Szize településre. A megyeszékhelytől északra fekvő Scsasztyát és környékét rakéta-sorozatvetőkkel, aknavetőkkel, gránátvetőkkel és golyószórókkal lőtték.

A két megyeszékhely között fekvő Artemivszk közelében Kirove települést, délen, az Azov-tenger partján, pedig a Mariupol kikötővárostól keletre fekvő Sirokine faluban lévő ukrán katonai állásokat támadták gránátvetőkkel, golyószórókkal és kézi lőfegyverekkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.