Nyolcan meghaltak

Rivális bandák csaptak össze egy brazil börtönben

Nyolcan meghaltak Brazíliában hétfőn egy börtönben kitört lázadásban, amely két rivális banda közti összecsapásokba torkollott.

2015.05.26 08:23MTI

A tragédia a túlzsúfolt Feira de Santana börtönben zajlott le, Bahia államban. A 644 főre tervezett intézetben 1467 elítéltet tartottak fogva. A rabok mintegy 50 túszt is ejtettek, elsősorban látogatásra érkezett családtagokat, de őket később sértetlenül elengedték.

A halálos áldozatok mellett az összetűzéseknek öt sebesültje is van, valamennyien elítéltek. Őket kórházba szállították, de közülük csak egyet tartottak benn, négyet később visszavittek a börtönbe.

A rendőrség jelezte, hogy a lázadásnak tárgyalásos úton vetett véget, fegyveresen nem avatkozott be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.