Egy társát súlyosan megsebesítették

Agyonlőttek egy ENSZ-békefenntartót Maliban

Ismeretlen támadók agyonlőtték hétfő éjjel az ENSZ békefenntartó missziójának egyik katonáját Maliban, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek.

2015.05.26 07:49MTI

A támadás a fővárosban, Bamakóban történt. A kéksisakosok a repülőtérről igyekeztek a város központja felé, amikor az autójukban rájuk támadtak. ENSZ-forrás szerint az áldozatok bangladesiek.

A békefenntartókat az ENSZ-küldetés csaknem két évvel ezelőtti kezdete óta több támadás érte, de főleg északon. Bamakóban először a múlt héten lőttek ENSZ-katonára.

Maliban 2012-ben egy katonai puccsot követően az északi országrészt tuareg lázadók és iszlamista fegyveres csoportok foglalták el. Később az iszlamisták kiszorították a tuaregeket, iszlám jogrendet vezettek be az általuk ellenőrzött területeken, és hadjáratot indítottak az ország déli része meg Bamako ellen.

Előrenyomulásuknak Franciaország katonai intervenciója vetett véget tavalyelőtt, azóta nemzetközi katonai jelenléttel igyekeznek biztosítani a rendet. A hétfő éjszakai támadást egy név nélkül nyilatkozó mali tisztségviselő terrorcselekménynek minősítette. Azt hangoztatta, hogy a támadók a béke ellenségei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.