Autó ütközött vonattal

Brutális baleset: öten meghaltak egy ausztriai vasúti kereszteződésben

Vasúti kereszteződésen áthaladó hétszemélyes autó ütközött össze egy személyvonattal péntek este a felső-ausztriai Purgstall an der Erlauf településen. A szerencsétlenségben két felnőtt és három gyermek meghalt, és tovább három gyermek súlyosan megsérült.

2015.05.23 15:48MTI
Fotó: EPA/PAUL PLUTSCH

A rendőrség közleménye szerint az autót vezető 26 éves férfi a közeledő vonat ellenére nem állt meg a fénysorompó nélküli vasúti átkelőnél, ahol csupán egy stoptáblát és egy kereszteződést jelző táblát (úgynevezett andráskereszt) helyeztek el a hatóságok.

A Seat Alhambra járművet a két kocsiból álló, Pöchlarn és Scheibbs között közlekedő személyvonat több mint 90 méteren keresztül sodorta magával.

A sofőr, 32 éves élettársa, egy hétéves és egy nyolcéves kisfiú, valamint egy tizenegy éves kislány a helyszínen életét vesztette. Egy négyéves, egy ötéves és egy tizenkét éves gyermeket pedig mentőhelikopterrel szállítottak St. Pölten egyetemi klinikájára. A hatóságok optimistán nyilatkoztak a három sérült egészségi állapotáról.

A vonat kevesebb mint tíz utasa közül senki nem sérült meg - közölte az osztrák vasúttársaság (ÖBB).

A hatóságok adatai szerint a balesetet szenvedett család a környékbeli Gaisberg községből származik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.