A nap hőse

Amerika Kapitány póló volt a lángoló roncsból sérülteket mentő katonán

Egy szolgálaton kívüli katona orra előtt történt egy súlyos autóbaleset Észak-Karolinában. A százados Amerika Kapitány pólóban mentette meg a lángoló autósokat.

2015.05.20 07:45ma.hu

Hősként ünnepelnek egy katonát miután napvilágot látott az a videó, melyen jól látható, amint a veszéllyel nem törődve megmentette legalább egy ember életét.

Még vasárnap történt a baleset az Észak-Karolinai Chatham megyében. A rendőrség szerint az egyik sofőr figyelmen kívül hagyva a záróvonalat valami miatt áthajtott a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy másik autóval, amelyben ketten utaztak.

A szemtanúk mind a balesetet szenvedett emberek segítségére siettek, ekkor történt, hogy Steve Voglezon, a Fort Bragg támaszpont századosa magához vett egy tűzoltó készüléket, majd végül az egyik sérültet, William Thompsont kihúzta a lángoló roncsból.

Fotó: screenshot

Felkaptam a tűzoltó készüléket és megkezdtem a tűz oltását a hátsó ablakon illetve a sofőr ablakán át. Nem volt konkrét tervem, csak azt láttam, hogy ki kell mentenem az embereket” – mesélte utólag Voglezon, aki szerint a kiképzésének köszönheti azt, hogy ilyen fegyelmezetten, csak is a célra koncentrálva tudta véghezvinni tettét.

Ha nem lennék katona, nem lettem volna képes minderre. A hadseregtől sokat kaptam” – tette hozzá.

A hősies tetthez érdemes annyit hozzátenni, hogy Voglezon épp Amerika Kapitány pólóban volt, mikor az eset történt.

Az ütközés és tűz ellenére a sérültek mindegyike túlélte a balesetet. Voglezon szerint semmiség történt, ezt bárki más is megtette volna a helyében.

Csupán jó helyen voltam, jó időben” – mondta. „A tűzoltók és a mentősök mindennap megteszik ugyanezt, nem egyszer. Ráadásul nem egyedül hajtottam végre a mentést, legalább tízen voltuk a helyszínen, egy egész közösség dolgozott együtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.