Tartózkodási engedélyt kapott

Illegális bevándorlót ünnepelnek az olaszok - kimentett egy fuldokló nőt

Hősként ünnepelnek Olaszországban egy illegális bevándorlót, aki kimentett a Tevere folyóból egy fuldokló nőt Rómában.

2015.05.18 19:43MTI
Fotó: screenshot

A The Telegraph című brit napilap beszámolója szerint jutalmul egy évre szóló tartózkodási engedélyt adtak az olasz hatóságok Szobudzs Kalifának, az Olaszországban illegálisan tartózkodó bangladesi bevándorlónak. A 32 éves Kalifa egy 55 éves izraeli nőt mentett ki a folyóból. Elmondása szerint mikor meglátta, hogy a vízben egy embert sodor magával az áramlat, habozás nélkül belevetette magát a Tevere vizébe. A nő állítólag öngyilkossági szándékkal ugrott a folyóba.

Kalifa korábbi tartózkodási engedélye már régóta lejárt, ezért törvénytelenül tartózkodik Rómában, ahol egy híd alatt lakik. A férfi mintegy 50 eurót keres hetente, amit rózsák és esernyők eladásából hoz össze. Az összegből ráadásul Bangladesben betegeskedő édesanyját is támogatja - állítja.

Kalifa hősies tette olyannyira lenyűgözte a római hatóságokat, hogy egy évre szóló tartózkodási engedélyt adtak neki, így legalizálva tartózkodását. Ignazio Marino, Róma polgármestere is felhívta telefonon, hogy gratuláljon neki. "Igen meghatott voltam, sosem voltam boldogabb" - nyilatkozta a bevándorló a sajtónak.

Annak ellenére, hogy a média hősként ünnepelte a most már legálisan Rómában tartózkodó férfit, pénzt nem kapott az előrejutáshoz. Jelenleg is a Cloaca Maxima - az ősi Rómában épített szennyvízhálózat - egyik nyílása mellett alszik éjjelente más hajléktalanok társaságában.

Forrás: Questura di Roma


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.