Iszlám Állam

Ötszázan haltak meg az elmúlt napokban Irakban

Az iraki hadsereg hadfelszerelését, egyebek közt páncélozott járműveit hátra hagyva menekült el a városból, amely annak ellenére esett el, hogy védői komoly légi támogatást kaptak az Egyesült Államok vezette, az Iszlám Államra csapásokat mérő nemzetközi koalíciótól.

2015.05.18 10:54MTI

A helyi hatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy az ötszáz halott között katonákon kívül civilek is vannak. Nyolcezren elmenekültek a városból, melynek lakossága amúgy is már igencsak megcsappant. Áprilisban ENSZ-adatok szerint 114 ezren hagyták el Ramádit és a környező falvakat a harcok miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.