Egy katona meghalt

Földnek csapódott gyakorlat közben az amerikai hadiflotta egy repülőgépe

Leszállás közben a földnek csapódott az amerikai tengerészgyalogos hadtest egy Osprey típusú repülőgépe vasárnap Hawaiin, és a baleset következtében egy katona életét vesztette.

2015.05.18 07:41MTI

Az MV-22 Osprey típusú, billenőrotoros gép - amely egy hadgyakorlaton vett részt az Egyesült Államokhoz tartozó csendes-óceáni szigetcsoporton - az Oahu szigeti Bellows bázison hajtotta végre a túlságosan keményre sikerült leszállást.

A katonai konvertiplán egyszerre rendelkezik a helikopterek és a nagy hatótávolságú turbólégcsavaros repülőgépek képességeivel, ezért különleges bevetésekhez is alkalmazzák.

Az Egyesült Államok különleges erői szombaton Black Hawk helikoptereken és ilyen, V-22 Osprey repülőgépeken hatoltak be Irak felől mélyen Szíria területére, ahol az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet legkevesebb harminckét tagjával, köztük annak négy vezetőjével végeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.