Csak órák múlva nyitják meg újra

Tűz miatt bezárták a római repülőteret

A hármas terminál helyiségei megteltek füsttel, pernye borítja a padlót, az alkalmazottak, akik ott maradhattak, csak maszkban közlekedhetnek.

2015.05.07 10:26MTI

A tűz nem sokkal éjfél után ütött ki a nemzetközi járatok által használt hármas terminál föld alatti poggyásztárolójában.

A tüzet megfékezték, okát még nem tudják. Legalább három ember füstmérgezést szenvedett - közölték a tűzoltók. Mintegy 20 tűzoltóautót vezényeltek a repülőtérhez.

A Rómába vezető gyorsforgalmi utat lezárták a közforgalom elől, hogy a sürgősségi járművek gyorsan haladhassanak. Az ANSA hírügynökség reggeli helyszíni jelentése szerint a kettes terminál is le van zárva.

Csak az egyes terminál használható, ezen zsúfolódtak össze a várakozó utasok, illetve több százan vannak a szabadban. A hármas terminál helyiségei megteltek füsttel, pernye borítja a padlót, az alkalmazottak, akik ott maradhattak, csak maszkban közlekedhetnek.

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtérről reggel Rómába tartó Alitalia-járat a járatinformációs honlap szerint várhatóan majdnem 3 órás késéssel, 10 órakor indul el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.