Geotermia

Gőzölögni kezdett egy Tokió melletti vulkán

Működésbe lépett egy vulkán Tokió közelében, de tevékenysége egyelőre csak a közeli népszerű idegenforgalmi helyek látogatottságát veszélyezteti.

2015.05.05 08:21MTI
You Tube screenshot

A japán meteorológiai szolgálat keddi közlése szerint a Hakone hegyen található vulkán gőzölögni kezdett, és a térségben a kedd hajnali órákban két gyenge földrengés is mérhető volt. A közlemény szerint az sem zárható ki, hogy csekély méretű kitörés lesz.

A Tokiótól délkeletre fekvő Hakonén termálfürdő működik, a körzetet évente átlagosan 20 millió turista keresi fel.

A meteorológiai szolgálat azt javasolta a látogatóknak, hogy egyelőre kerüljék el a veszélyesebb övezeteket.

Japán a csendes-óceáni tűzgyűrű körzetében fekszik, ahol a föld alatti kőzetlemezek ütközései miatt gyakoriak a vulkánkitörések és a földrengések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.