Regula

Tüsihaj, tetkó, testékszer mostantól az ördögimádás jelképei Iránban

Tilos férfiaknak tüskésre vágatniuk a hajukat, mert az ördögimádást sugall. Ugyancsak tilos férfiaknak tetováltatniuk magukat és testékszert viselniük.

2015.05.04 18:37MTI

A fiatalok körében az utóbbi években Iránban divatossá vált hajviselet vegyes visszhangot keltett, a hatóságok szemében pedig egyértelműen visszatetszést. Immár nyugatinak és iszlámellenesnek nyilvánították a stílust.

"Az ördögimádó frizurák mostantól tiltottak. Az a fodrászat, amely ördögimádóra vágja vendégei haját, sérti az iszlám előírásait és engedélyének bevonását kockáztatja" - mondta Mosztafa Govahi, az Iráni Fodrászok Egyesületének elnöke.

Hozzátette azonban, hogy általában olyan férfifodrászatok szolgálnak ezzel a stílussal, amelyeknek nincs is iparengedélyük. "Már feltérképezték őket és megkapják büntetésük" - mondta Govahi, ám hogy miként bűnhődnek ezek az illegális szalonok, ha engedélyüket amúgy sem lehet bevonni, arra nem tért ki.

A férfifodrászatok szolgáltatásait a frizuraregula mellett szűkíti a szemöldök-keskenyítési tilalom is. A hatóságok nem tűrik tovább, hogy iráni ifjak kiszedessenek a szemük feletti szőrszálakból a kívánt vékonyságú és ívű szemöldök végett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.