A győzelem napja

Kim Dzsong Un nem megy Moszkvába

A névleges államfő képviseli Észak-Koreát Kim Dzsong Un helyett a második világháború európai befejezésének 70. évfordulója alkalmából rendezendő május 9-i ünnepségen Moszkvában.

2015.05.04 08:39MTI

A kommunista állam hivatalos hírügynöksége, a KCNA hétfőn közölte, hogy az eseményen Kim Jong Nam, a Legfelső Népi Gyűlés Elnökségének elnöke vesz részt.

A moszkvai ünnepség lett volna a három évvel ezelőtt hatalomra került Kim Dzsong Un első hivatalos külföldi útja. Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy az észak-koreai vezető "belső ügyek" miatt úgy döntött, Phenjanban marad.

Előzőleg számos megfigyelő úgy értékelte Kim Dzsong Un beharangozott moszkvai látogatását, hogy Phenjan csökkenteni akarja függőségét első számú szövetségesétől, Kínától, és Moszkvához akar közeledni. Oroszország az utóbbi időben több jelét is mutatta annak, hogy támogatja Észak-Koreát: elindította a két nép közötti "barátság évét", és fejleszteni fogja az észak-koreai vasúthálózatot az ottani természeti erőforrásokhoz való hozzáférés fejében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.