7,9-es erősségű földmozgás

Szijjártó: a Nepálban tartózkodó minden magyarral kapcsolatban áll a KKM

Több magyarnak repülőjegye van a jövő hétre a hazatéréshez, hiszen a menetrend szerinti járatok közlekednek.

2015.04.29 23:19MTI

Mind a negyven Nepálban tartózkodó magyarral kapcsolatban áll a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - mondta Szijjártó Péter tárcavezető az M1 aktuális csatornán szerdán.

A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: jelenleg negyven magyarról tudnak, aki Nepálban tartózkodik, közülük 34 magyar állampolgár, hatan pedig magyar ajkúak, de más európai uniós országok állampolgárai. Mindenkivel kapcsolatban vannak közvetlen vagy közvetett módon, mindenkiről tudják, hol és hogy van, és "szerencsére mindenki jól van" - közölte.

Szijjártó Péter elmondta: több magyarnak repülőjegye van a jövő hétre a hazatéréshez, hiszen a menetrend szerinti járatok közlekednek. Mások kértek segítséget a tárcától a hazautazáshoz, őket megpróbálják feltenni azoknak a gépeknek az utaslistájára, amelyeket az egyes országok indítanak az emberek evakuálására - magyarázta. Hozzátette: ha minden jól megy, szerdán kaphat leszállási engedélyt az a cseh gép, amelynek az utaslistáján már két magyar állampolgár szerepel, egy pedig várólistán van.

A nepáli belügyminisztérium szerda déli közlése szerint reggel óta újabb háromszáz holttestre bukkantak, és így a szombati, 7,9-es erősségű földrengés Nepálban fellelt halálos áldozatainak száma már 5006-ra emelkedett. Az ország miniszterelnöke kedden azt mondta: félő, hogy akár tízezer ember halálát is okozhatta a természeti csapás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.