Portya

Prérifarkasok grasszálnak New York belvárosában

Egyre több prérifarkas merészkedik be New York szívébe. Az év eleje óta legalább öt coyote-ot láttak a nagyváros belterületén, csak március óta hármat.

2015.04.29 16:05MTI
Coyote a bár tetején (you tube screenshot)

Szombaton az új Battery Park City lakókomplexumban, az épülő új World Trade Center tőszomszédságában láttak sétálni egy példányt a vadon élő állatfajból.

A prérifarkast egy órán át üldözte a rendőrség, míg végül sikerült elkábítani és egy állatmenhelyre szállítani. Hétfőn Queensben egy lakóház bejáratánál, egy bokor mellett láttak hűsölni egy prérifarkast, a lakó le is fényképezte, és a fotót feltette a Twitterre.

Márciusban egy Long Island City-i bár tetején vettek észre egy példányt a farkasnál kisebb kutyaféléből, amelyet a közvélemény leginkább a középnyugati pusztaságokhoz társít.

A New York-i parkok igazgatósága közleményben nyugtatta meg a lakosságot, hogy a prérifarkas elég gyakori New York államban, még a városias részeken is, és nincs miért pánikba esni, mert az állatok nagy többsége ártalmatlan az emberre.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.