Nepáli földrengés

80 órát töltött a romok alatt egy nepáli túlélő

Élve hozott ki egy nepáli-francia mentőcsapat egy 28 éves férfit a nepáli főváros, Katmandu egyik, szombaton összeomlott lakóépülete romjai alól, nyolcvan órával a 7,9-es erősségű földrengést követően.

2015.04.28 21:57MTI

A fiatal férfi megpróbáltatásai múlt szombaton, helyi idő szerint dél körül kezdődtek, amikor a több mint ötezer halálos áldozatot szedő földrengés történt. Khanal ekkor Katmandu egyik hétemeletes lakóházának második emeletén tartózkodott. A felsőbb emeletek csodával határos módon épségben maradtak, és miután a férfi segélykiáltásait meghallották a mentőalakulatok, elkezdődött a kimentése.

A mentőakció öt óráig tartott, a résztvevőknek ugyanis le kellett fúrniuk hozzá. A Khanalt kiszabadulása után ellátó orvos úgy vélte, a férfi pusztán akaraterejének köszönhette, hogy túlélte a katasztrófát.

A legfrissebb adatok szerint 5057 ember vesztette életét, és több mint tízezren sérültek meg a múlt szombati nepáli földrengés és az utórengések miatt. Szusil Koirala nepáli miniszterelnök kedden azt mondta, akár tízezer halottja is lehet a pusztító erejű földmozgásnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.