Nepáli földrengés

Pavelcze László: szinte mindenből hiány van Nepálban

Ivóvízből, fekvőhelyből, sátrakból és tisztálkodó szerekből egyaránt.

2015.04.28 20:21MTI
MTI/Fehér Bertalan

Szinte mindenből hiány van a földrengés sújtotta Nepálban, ivóvízből, fekvőhelyből, sátrakból és tisztálkodó szerekből egyaránt - mondta Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi mentőcsapatának vezetője a nepáli fővárosból, Katmanduból telefonon az M1 aktuális csatornának.

MTI/Fehér Bertalan

Elmondta, hogy a városnak mintegy 20 százalékát érintette a katasztrófa, ahol lassan befejeződik a mentés. A fő problémát az okozza, hogy külső területekre, illetve az ország egyéb pontjaira nem jutnak el a mentők, ugyanis az utak gyakorlatilag megsemmisültek a földrengésben, és a hatóságok ezért a városban tartják a mentőcsapatokat - tette hozzá.

MTI/Fehér Bertalan

Arról is beszámolt, hogy a szeretetszolgálat jelképes örökbefogadási programot indított az árván maradt gyerekek ellátására. Ennek keretében egy-egy család havi 3 ezer forinttal járulhat hozzá egy gyerek ellátásához. Úgy vélekedett: fel kell készülniük arra, hogy több hónapig az országban kell maradniuk, így a szeretetszolgálat munkatársai közvetlenül az "örökbefogadott" gyermekekhez juttatják el az adományokat - mondta Pavelcze László.

MTI/Fehér Bertalan

Gaál Miklós fotós, aki a helyszínen végigfényképezte a katasztrófa pillanatait, az M1 aktuális csatornának Bhaktapurban szerzett tapasztalatairól beszámolva azt mondta, egyik pillanatról a másikra egy hatalmas rengést érzett és elveszítette az egyensúlyát. Az emberek a földre estek, illetve a földre vetették magukat az épületek pedig kártyavárként omlottak össze. Pánik tört ki, sok halottat látott.

MTI/Fehér Bertalan

Arról is beszélt, hogy több száz éves, a világörökség részét képező templomok dőltek romba a pusztító földrengés nyomán.

MTI/Fehér Bertalan

A legfrissebb információk szerint a szombati földrengésben, több mint 5 ezren vesztették az életüket és több mint 10 ezren sebesültek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.