Adomány

Nepáli földrengés: gyűjtést indít az áldozatok javára a Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt gyűjtést indít bankszámlaszámán és 1359-es adományvonalán a nepáli földrengés áldozatainak megsegítésére, csatlakozva a Nemzetközi Vöröskereszt segélyakciójához.

2015.04.27 21:56MTI

A segíteni kívánók Magyarországról a 1359-es adományvonal felhívásával vagy az 'ADOMANY' szó SMS-ben való elküldésével 250 forinttal járulhatnak hozzá, hogy a Vöröskereszt a lehető legrövidebb idő alatt, a leghatékonyabb segítséget tudja nyújtani a katasztrófa által érintett lakosságnak.

A Nemzetközi Vöröskereszt segélyfelhívása 33,4 millió svájci frank összegyűjtését célozza, melyből 75 ezer ember ellátásáról gondoskodhatnak - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Magyar Vöröskereszt.

Közleményük szerint a földrengés helyszínén mintegy kétezer vöröskeresztes munkatárs és önkéntes vesz részt a katasztrófa-válaszadásban. A Nepáli Vöröskereszt és a helyszínen tartozódó vöröskeresztes mentőcsapatok a túlélők kutatásában, a katasztrófa által érintett lakosság ellátásban vesznek részt, ideiglenes menedékhelyeket üzemeltetnek, szükség esetén pszichoszociális segítséget és elsősegélyt nyújtanak, valamint a biztonságos vérellátásról is gondoskodnak.

A Nemzetközi Vöröskereszt megnövelte kapacitásait, és újabb munkatársakat küldött Kuala Lumpurba, Bangkokba, Újdelhibe és Genfbe, hogy segítsék a Nepáli Vöröskeresztet. Emellett Kuala Lumpurban és Dubajban aktiválták logisztikai rendszerüket, ahonnan segélycikkeket tudnak szállítani Nepálba.

A Nemzetközi Vöröskereszt sürgősségi katasztrófaalapjából 500 ezer svájci frank értékben gyorssegélyt is jutatott a térségbe, hogy segítse az alapvető szükségletek - víz, élelem, menedék - biztosítását - közölték.

Nepált a hétvégén 7,9-es erősségű földrengés rázta meg, melynek epicentruma a fővárostól, Katmandutól 80 km-re volt. A halálos áldozatok száma meghaladja a négyezret, a sebesülteké a 6500-at. A legtöbben Nepálban veszítették életüket, de Indiában, Tibetben és Bangladesben is regisztráltak halálos áldozatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.