Bevétel

Ukrajna pár éven belül az EU tagja lesz - ígéri Porosenko

Ukrajna a következő öt évben teljesíteni fogja az uniós csatlakozás minden feltételét - szögezte le az ukrán elnök hétfőn Kijevben, az Európai Unió és Ukrajna 17. csúcstalálkozójának plenáris ülését megnyitó beszédében.

2015.04.27 16:57MTI

Az ukrán elnök ezért felszólította az uniót, mondja ki, hogy Ukrajna csatlakozhat az EU-hoz, ha teljesíti a taggá válás követelményeit.

"Ukrajna valóban az európai család tagja volt, és ha most nem is tagja az EU-nak, azért része a mi családunknak, ezért meghatározott időn belül meg kell erősítenie pozícióit az európai intézményekben" - jelentette ki az ülésen Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy Kijev számíthat külföldi partnerei támogatására, de emellett nem szabad elfeledkeznie a szükséges politikai és gazdasági reformok végrehajtásáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.