Megfogalmazás

Török politikus: a kapcsolatok a Vatikánnal helyre fognak állni

A Törökország és a Vatikán közötti kapcsolatok helyreállításáról beszélt Adnan Yildirim török gazdasági miniszterhelyettes az Expo2015 milánói világkiállítás török pavilonjának hétfői megnyitóján, ahová Ferenc pápát is meghívta.

2015.04.27 15:12MTI

Törökország úgy gondolja, hogy a Vatikánnal való kapcsolatok helyreállnak és "olyanok lesznek mint korábban" - mondta.

Adnan Yildirim úgy fogalmazott, a "Szentatya olyan szavakat mondott, amelyeket Törökország nem várt és talán a Vatikán sem".

Az ankarai gazdasági miniszterhelyettes Ferenc pápának arra a kijelentésére utalt, amelyben a katolikus egyházfő április 12-én, a Szent Péter bazilikában - az örmények 1915-ös legyilkolásának 100. évfordulóján - bemutatott örmény rítusú misén népirtásról beszélt. Ezt követően Törökország visszahívta szentszéki nagykövetét.

Adnan Yildirim hangsúlyozta, hogy Törökország mindig is a történészek rendelkezésére állt és megnyitotta történeti levéltárait. "Mi ellenzünk minden népirtást, bárhol is történjék a világban" - jelentette ki a török politikus.

Az ankarai kormány képviselője meghívta Ferenc pápát, hogy látogassa meg a világkiállítás török pavilonját, hogy "lássa és elismerje a török civilizáció értékeit".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.