Álriasztás

Kiürítették a New York-i Szabadság-szobrot és szigetét

Egy gyanús csomag miatt kiürítették péntek délután a New York jelképének számító Szabadság-szobrot és az annak otthont adó szigetet.

2015.04.24 21:47MTI

Sajtóértesülések szerint egy ismeretlen telefonáló robbantással fenyegetőzött, de ez később hamis ijesztgetésnek bizonyult. A rendőrkutyák ugyan gyanús csomagra leltek a szigeten, amelyet tűzszerészek is megvizsgáltak, de abban nem találtak veszélyes anyagot.

A telefonáló személyazonosságának megállapítására nyomozás kezdődött. A több órára felfüggesztett kompjáratokat újraindították.

A szigeten, a Liberty Islanden évi 4 millió látogató fordul meg. A Szabadság-szobor New York egyik fő nevezetessége, amely a 2012-es Sandy hurrikán utáni helyreállítási munkálatok miatt nyolc hónapig nem fogadta a turistákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.