Meghibásodás

11 éves kisfiú mentette ki az öccsét az égő házból - súlyosan megégtek

A tűz nem sokkal éjfél után ütött ki, és a lángok percek alatt teljesen elborították a fából épült házat. Mindkét gyermek súlyos égési sebeket szenvedett, az életmentő nagyobb fiú sérülései súlyosabbak.

2015.04.24 10:51MTI

Egy 11 éves kisfiú mentette ki az öt éves öccsét péntek hajnalban a Beszterce megyei Runk (Runcul Salviei) településen keletkezett lakástűzből - írja a Mesagerul de Bistrita-Nasaud hírportál.

A szülők magukra hagyták a gyermekeiket, miután lefektették őket, elmentek segíteni a faluban lakó ismerősükhöz egy hét végén tartandó lakodalom előkészületeiben. A tűz nem sokkal éjfél után ütött ki, és a lángok percek alatt teljesen elborították a fából épült házat. A 11 éves kisfiú az égő szoba ablakán tolta ki a testvérét, és menekült ki maga is, mielőtt még a tűzoltók a helyszínre érkeztek volna.

Mindkét gyermek súlyos égési sebeket szenvedett, az életmentő nagyobb fiú sérülései súlyosabbak. Őt mentőhelikopterrel az égési sebekre szakosodott bukaresti kórházba szállították. Az ötéves kisfiút a besztercei sürgősségi kórházban ápolják.

A tűzoltók feltételezése szerint a tüzet a villanyhálózat meghibásodása okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.