Vádalku

Bűnösnek vallotta magát a CIA volt igazgatója

Vádalku keretében bűnösnek vallotta magát, és kétévi felfüggesztett szabadságvesztést, valamint 100 ezer dolláros pénzbírságot kapott csütörtökön Charlotte-ban David Petraeus, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatója, aki titkos iratokat bocsátott volt szeretője rendelkezésére egy készülő könyvhöz.

2015.04.23 22:09MTI

Petraeus, aki korábban az Irakban és az Afganisztánban harcoló amerikai csapatok parancsnokaként is szolgált, két hónapja egyezett bele abba, hogy elismerje a vétségét, miszerint engedély nélkül vett magához és tartott magánál titkosított anyagokat.

A vádalku keretében egy évig terjedő szabadságvesztést szabhattak volna ki rá. Az ügyészség kétévi felfüggesztett börtönt és 40 ezer dolláros pénzbüntetést javasolt a bírónak, aki azonban súlyosabb bírságot ítélt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.