A kormány szerint

Spanyolországból eddig 115-en csatlakoztak az Iszlám Államhoz

A 2004-es madridi terrortámadás óta, amelyben 191-en meghaltak és több ezren megsérültek, a spanyol hatóságok fokozott figyelemmel kísérik az iszlám terrorizmus ügyeit, az elmúlt 11 évben 122 rendőri akcióban 566 feltételezett terroristát fogtak el.

2015.04.23 20:13MTI

Spanyolországból eddig 115-en csatlakoztak az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezethez és utaztak a konfliktusövezetekbe, hogy részt vegyenek a harcokban - közölte Jorge Fernández Díaz spanyol belügyminiszter csütörtökön Madridban, ahol kétnapos, terrorizmus elleni konferenciát tartanak 19 ország részvételével.

A spanyol politikus beszámolója szerint az IÁ-t támogatók közül tizennégyen tértek vissza a dél-európai országba, kilencen börtönben vannak, a többiek pedig szabadok.

A 2004-es madridi terrortámadás óta, amelyben 191-en meghaltak és több ezren megsérültek, a spanyol hatóságok fokozott figyelemmel kísérik az iszlám terrorizmus ügyeit, az elmúlt 11 évben 122 rendőri akcióban 566 feltételezett terroristát fogtak el - tette hozzá.

"Ezek a letartóztatások bizonyítják, hogy Spanyolország ott van a dzsihadizmus elleni küzdelem élmezőnyében és ott is akar maradni" - fogalmazott Jorge Fernández Díaz.

Legutóbb három hete vettek őrizetbe 11 feltételezett terroristát, akik Katalóniában készültek merényletre. A politikus a letartóztatások ellenére korábban már többször is hangsúlyozta, hogy nincs közvetlen terrorveszély Spanyolországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.