Ukrán válság

Washington szerint Moszkva légvédelmi rendszereket telepít

Az Egyesült Államok szerdán azzal vádolta meg Oroszországot, hogy a tűzszüneti megállapodást megsértve légvédelmi rendszereket épít ki Kelet-Ukrajnában, és bekapcsolódik a szakadárok hadgyakorlataiba.

2015.04.23 08:15MTI

Marie Harf, az amerikai külügyminisztérium szóvivőjének közleménye szerint Oroszország augusztus óta a legnagyobb mennyiségű légvédelmi eszközt állomásoztatja Kelet-Ukrajnában.

Harf rámutatott, hogy, hogy a szakadárok hadgyakorlatainak egyre összetettebb jellege "nem hagy kétséget" Oroszország szerepvállalása felől. A szóvivő fogalmazása szerint az UAV-k (pilóta nélküli légi járművek) használata "Oroszország jelenlétének félreismerhetetlen jele".

A közlemény azt is állította, hogy Oroszország, miután viszonylag állandó csapatlétszámot tartott fenn a határ mentén, most újabb katonai egységeket vezényelt oda.

A több mint egy éve kirobbant kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban már 6 ezernél több ember vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.