Civilek

Gerillaakcióznak a marosvásárhelyi utcákon

Az eddigieknél konfrontatívabb, névtelen gerillaakciókra készül a marosvásárhelyi kétnyelvű utcanévtáblákért küzdő csoport.

2015.04.22 16:40MTI

Erről a csoport szóvivője, Barabás Miklós számolt be szerdán egy marosvásárhelyi sajtótájékoztatón.

Barabás Miklós a sajtótájékoztató után a magyar közmédiának elmondta, így szeretnék megóvni az aktivistáikat a hatósági túlkapásoktól. Hozzátette, ő április 20. óta nem vesz részt az akciókban, csupán ezek kommunikálásával foglalkozik majd.

Az anonimitás "lehetővé teszi majd a keményebb, konfrontatívabb, a hatóságok visszaéléseit leleplező, érdekérvényesítő eszközök használatát, s ezeket a nagyon közeli jövőben el is kezdjük alkalmazni" - áll a sajtótájékoztatóról kiadott közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.