Az áldozatok többsége civil

Legkevesebb 40 halott Jemenben

Legkevesebb negyven halottja volt kedden a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi koalíció két légicsapásának Jemenben, az áldozatok többsége civil.

2015.04.21 18:59MTI

Egészségügyi tisztségviselők arról számoltak be, hogy a síita húszi lázadók elleni nemzetközi erők a központi Ibb tartományban lebombáztak egy hidat, amelyen éppen felkelőket szállító autók haladtak át.

A tájékoztatás szerint a támadás következtében legalább húsz ember, többségében civil vesztette életét. A második találat egy biztonsági létesítményt ért a szaúdi határ közelében fekvő Harad városában. Itt tizenhárom civil és hét katona halt meg.

A két légicsapásban több tucatnyian megsebesültek. Jemenben síita húszi lázadók harcolnak a külföldre menekült elnök, Abed Rabbo Manszúr Hádi erői ellen.

A húszik visszaszorítása érdekében Szaúd-Arábia kilenc arab ország támogatásával légi hadműveletet indított. Rijád és szövetségesei március 26. óta támadják folyamatos légicsapásokkal a húszik állásait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.