Tenni kell

Hajókatasztrófa - rendkívüli EU-csúcs: ez a helyzet tarthatatlan

Matteo Renzi olasz kormányfő a jövő hétre rendkívüli csúcsértekezlet összehívását kérte az Európai Unió (EU) vezetőitől a legutóbbi hajószerencsétlenségek nyomán a bevándorlás kérdéskörében.

2015.04.19 18:20MTI

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) közlése szerint akár hétszáz ember is a tengerbe veszhetett amiatt, hogy egy menekülteket szállító hajó vasárnapra virradó éjszaka elsüllyedt a Földközi-tengeren Líbia és Olaszország között.

Renzi szóvivője a Reuters brit hírügynökségnek számolt be arról, hogy a kormányfő a Földközi-tengeren legutóbb történt tragédia nyomán egyeztetett számos uniós vezetővel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.