Népszerűség

Régi Ikarusokat állítottak egy napra forgalomba Szentpéterváron

A magyar Ikarus buszok népszerűek voltak a volt Szovjetunióban. Több példányuk még ma is közlekedik az utódállamokban, így Oroszországban is.

2015.04.19 15:01MTI

Az 1994 és 2006 között gyártott Ikarusokra előzetes regisztrációt követően szállhatnak fel a szentpéterváriak és vendégeik. A járművek az orosz nagyváros főutcáján, a Nyevszkij sugárúton közlekednek egész nap expressz járatokként. A jegyek ára azonban jócskán meghaladja a tízegynéhány évvel ezelőttit. 500 rubelt (mintegy 2700 forint) kell fizetnie annak, aki erre az Ikarus-élményre vágyik.

Az egyik orosz internetes hírportál cikkének szerzője nem mindennapi eseményként jellemezte az akciót és annak résztvevőit, a "ragyogó Ikarusokat". A cikkíró a kék-fehér színű, 1996-ban kimondottan az orosz piacra gyártott 256.74 számú buszra külön felhívta a figyelmet.

Az egy teljes napig újra a Nyevszkijen járó járművek visszaidézik a tízegynéhány évvel ezelőtti Szentpétervárt - a korábbi Leningrádot, az utasok pedig megismerkedhetnek a buszok történetével.

A magyar Ikarus buszok népszerűek voltak a volt Szovjetunióban. Több példányuk még ma is közlekedik az utódállamokban, így Oroszországban is.

Vasárnap Moszkvában a kulturális örökség napját ünneplik és ebből az alkalomból ingyenesen lehet látogatni a múzeumokat. Az orosz főváros állatkertje pedig éjszaka is nyitva lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.